Ideje

Moderne i najlepše frizure za dugu kosu: Vodič za savršen izgled

Frizure Za Dugu Kosu

Duga kosa je oduvek bila više od pukog modnog izraza; ona je simbol elegancije, ženstvenosti i slobode. U svetu gde se trendovi neprestano menjaju, frizure za dugu kosu ostaju večni izvor inspiracije i kreativnosti. U ovom članku, fokusiraćemo se na moderne i najlepše frizure za dugu kosu, istražujući kako one mogu transformisati vaš izgled i odraziti vašu ličnost. Od klasičnih stilova koji nikada ne izlaze iz mode do savremenih trendova koji osvajaju modnu scenu, otkrićemo raznolikost i lepotu frizura za dugu kosu. Bilo da tražite inspiraciju za svakodnevni izgled ili posebnu priliku, ovaj vodič će vam pružiti sve potrebne informacije i savete kako biste izabrali frizuru koja najbolje odgovara vašem stilu i obliku lica.

Najpopularnije Frizure za Dugu Kosu

Twist and Pin

Potrebno vreme: oko 60 sekundi

  1. Priprema: Počnite sa čistom i suvom kosom. Ako imate vremena, lagano je ispravite za bolji efekat.
  2. Odabir Pramenova: Odvojite dva pramena kose sa prednje strane glave, po jedan sa svake strane.
  3. Uvijanje: Uzmite jedan pramen i nežno ga uvijte prema unutrašnjosti, prema zadnjem delu glave.
  4. Pričvršćivanje: Koristite ukosnicu ili dve da pričvrstite uvijeni pramen na zadnjem delu glave. Ponovite isti postupak sa drugim pramenom sa suprotne strane.
  5. Finalni Dodir: Ako želite, možete dodati lak za kosu za dodatno držanje. Frizura treba da izgleda elegantno, sa pramenovima koji su nežno uvijeni i pričvršćeni.

Half Updo

https://youtube.com/shorts/XDM8_l8GQSY?si=lOEqc2j0zG-Letca

Potrebno vreme: oko 60 sekundi

  1. Priprema:Ova frizura najbolje izgleda na valovitoj ili ravnoj kosi. Ako imate vremena, možete dodati blage talase koristeći uvijač za kosu.
  2. Odabir Kose:Uzmite gornji deo kose, otprilike od visine obrva, i skupite ga na vrhu glave.
  3. Vezivanje:Koristite tanku gumicu da vežete skupljenu kosu. Možete napraviti i mali rep ili punđu, u zavisnosti od vašeg stila.
  4. Stilizovanje:Ostatak kose ostavite raspušten. Ako ste napravili talase, oni će dodati dodatnu teksturu i volumen frizuri.
  5. Finalni Dodir: Dodajte malo laka za kosu za bolje držanje. Frizura bi trebala izgledati  opušteno i ležerno, sa polovinom kose podignutom i stilizovanom na vrhu glave.

Sleek Low Ponytail

Potrebno vreme: od 5 do 10 minuta

„Sleek Low Ponytail“ je frizura koja odiše elegancijom i minimalizmom, idealna za one koji preferiraju jednostavne, ali sofisticirane stilove.

Evo kako možete postići ovaj izgled:

  1. Priprema Kose: Počnite sa čistom i suvom kosom. Ako je vaša kosa prirodno talasasta ili kovrdžava, preporučuje se da je ispravite peglom za kosu kako biste dobili glatku i ravnu teksturu.
  2. Češljanje: Koristite fini češalj da pažljivo pročešljate kosu i uklonite sve čvorove. Cilj je da kosa bude potpuno ravna i sjajna.
  3. Vezivanje Repa: Skupite kosu u niski rep na zatiljku. Bitno je da rep bude čvrsto vezan, ali ne previše stegnut kako ne bi stvorio neprijatnost. Koristite tanku gumicu koja odgovara boji vaše kose.
  4. Sakrivanje Gumice: Uzmite mali pramen kose iz repa i pažljivo ga omotajte oko gumice. Ovo će sakriti gumicu i dodati dodatni šik izgled vašoj frizuri.
  5. Pričvršćivanje Pramena: Kraj omotanog pramena pričvrstite ukosnicom ispod repa, tako da ostane skriven i da osigura da se pramen ne odmotava.
  6. Finalni Dodir: Za dodatni sjaj, možete naneti malo seruma za kosu ili spreja za sjaj. Ovo će učiniti vašu kosu još glatkijom i sjajnijom.

„Sleek Low Ponytail“ je savršena frizura za poslovne sastanke, večernje izlaske, ili čak kao sofisticiran dnevni izgled. Ova frizura je ne samo elegantna, već je i praktična jer drži kosu pod kontrolom, a istovremeno pruža poliran i profinjen izgled.

Boho Braid

Potrebno vreme: od 15 do 20 minuta
Savršena frizura za one koji žele da dodaju malo romantičnog i opuštenog stila svom izgledu.

Evo kako možete postići ovu frizuru.

  1. Priprema Kose: Ova frizura najbolje izgleda na blago talasastoj ili prirodnoj teksturi kose. Ako imate ravnu kosu, možete dodati blage talase koristeći uvijač za kosu. Ne morate brinuti o savršenom stilizovanju, jer je cilj postići opušten izgled.
  2. Odabir Strane za Pletenicu: Odlučite sa koje strane glave želite da pletenica počne. Obično se bira strana koja vam više odgovara ili na kojoj se kosa prirodno deli.
  3. Početak Pletenja: Uzmite pramen kose sa odabrane strane i počnite pletenje. Možete koristiti klasičnu tri-pramena tehniku ili eksperimentisati sa ribljom kost ili francuskom pletenicom.
  4. Pletenje i Dodavanje Kose: Dok pletete, postepeno dodajte pramenove kose u pletenicu, pazeći da pletenica ide dijagonalno prema zadnjem delu glave ili preko ramena.
  5. Završetak Pletenice: Kada dođete do kraja, završite pletenicu i vežite je tankom gumicom. Možete ostaviti malo kose slobodne na kraju za opušteniji izgled.
  6. Opustite Pletenicu: Nežno povucite delove pletenice kako biste je malo opustili i dali joj puniji izgled. Ovo će dodati boemski šarm frizuri.
  7. Dodatni Ukrasi: Ako želite, možete dodati cvetove, trake ili druge ukrase u kosu za dodatni boho efekat.

„Boho Braid“ je idealna za različite prilike, od dnevnih izlazaka do večernjih događaja. Ova frizura je jednostavna, ali veoma efektna i dodaje poseban šarm vašem izgledu.

„Messy Bun“ – Neuredna Punđa

Potrebno vreme: 60 sekundi
„Messy Bun“, ili neuredna punđa, je popularna i svestrana frizura koja kombinuje stil i udobnost. Savršena je za svakodnevne prilike, kao i za one trenutke kada želite opušten, ali i modern izgled.

  1. Priprema Kose: Počnite sa suvom kosom. Za bolji efekat, možete dodati teksturu koristeći sprej za volumen ili blago uvijanje kose.
  2. Skupljanje Kose: Nežno skupite kosu u visoki rep, koristeći gumicu. Ne brinite o savršenom izgledu repa, jer je cilj postići opušteni stil.
  3. Formiranje Punđe: Uvijte rep oko njegove osnove, formirajući punđu. Ne morate da brinete o urednosti, jer je „messy“ izgled poenta ove frizure.
  4. Pričvršćivanje Punđe: Koristite ukosnice da pričvrstite punđu, postavljajući ih u različitim pravcima za bolje držanje.
  5. Opustite Punđu: Nežno izvucite nekoliko pramenova oko lica i oko punđe kako biste dodali opuštenost i volumen frizuri.
  6. Finalni Dodir: Ako želite, možete dodati malo laka za kosu za dodatno držanje. Takođe, ukrasne ukosnice ili trake mogu dodati poseban šarm frizuri.

„Messy Bun“ je idealna frizura za one dane kada želite da kombinujete udobnost i stil. Ova frizura je brza i laka za pravljenje, a pruža opušten i modern izgled, savršen za različite prilike.

Elegantni Rep sa Pletenicom

Potrebno vreme: od 15 do 20 minuta
Ova frizura je savršena za formalne prilike i večernje izlaske, gde želite da ostavite utisak profinjenosti i stila. Uz nekoliko jednostavnih koraka, možete lako postići ovaj izgled, dodajući svojoj frizuri dodatnu dimenziju i šarm.

  1. Priprema Kose: Počnite sa čistom i suvom kosom. Za dodatni volumen, možete koristiti proizvode za stilizovanje ili blago natapirati kosu na korenu.
  2. Vezivanje Repa: Skupite kosu u visoki rep na vrhu glave. Koristite čvrstu gumicu koja dobro drži kosu, ali pripazite da ne bude previše stegnuta.
  3. Pletenje Repa: Odvojite rep na tri jednaka dela i počnite da pletete klasičnu pletenicu. Pletenica ne treba da bude previše čvrsta kako bi zadržala elegantan izgled.
  4. Završetak Pletenice: Kada dođete do kraja repa, vežite pletenicu tankom gumicom. Možete ostaviti malo kose slobodne na kraju za opušteniji izgled pletenice.
  5. Dodatni Stil: Za sofisticiraniji izgled, možete omotati pramen kose oko gumice na vrhu repa, sakrivajući je. Pričvrstite pramen ukosnicom ispod repa.
  6. Finalni Dodir: Ako želite, možete dodati malo laka za kosu za dodatno držanje i sjaj. Takođe, ukrasne ukosnice ili trake mogu dodati poseban šarm frizuri.

Ova frizura je idealna za formalne događaje ili elegantne večernje izlaske. „Elegantni Rep sa Pletenicom“ kombinuje klasičnu eleganciju sa modernim stilom, pružajući sofisticiran i uređen izgled.

Bez obzira na vašu dnevnu rutinu ili posebne događaje, frizure za dugu kosu nude beskrajne mogućnosti za izražavanje vašeg jedinstvenog stila. Eksperimentišite sa ovim frizurama i otkrijte novi način da istaknete svoju lepotu i individualnost.